JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 22.04.2024 DO DNIA 26.06.2024

 

Data  Śniadanie ZUPA + PODWIECZOREK DRUGIE DANIE
Poniedziałek

22.04.2024

Chleb pszenno-żytni  z masłem z twarożkiem , rzodkiewką, szczypiorkiem,  herbata  z cytryną Pomidorowa z lanymi kluseczkami  na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, (śmietana18% ) kiwi  [1,7,9]

 

Kotlet schabowy (panierowany klasycznie jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z  dipem jogurtowym naturalnym, kompot z czarnej porzeczki. [1,3,7]]
Wtorek

23.04.2024

Chleb wiejska nuta z masłem pasta majonezowa        ( jaja, kiełbasa krakowska sucha , ser żółty, majonez ), papryka czerwona, szczypior, kakao(mleko)[1,3,7] Fasolowa „ biały Jaś”z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku, Pół bułki wieloziarnistej z masłem, sałatą, szynką, herbata owocowa. [1,7,9] Naleśniki (mąka pszenna, jaja, mleko)z serem i polewą truskawkową(1,5szt), kompot wieloowocowy, mix warzyw do gryzienia-papryka czerwona, biała rzodkiew.[1,3,7]
Środa

24.04.2024

Chleb żytni z masłem , jajkiem,  serem żółtym, ogórkiem zielonym, pomidorem, szczypiorkiem, sałatą, herbata owocowa.[1,3,7] Rosół (kurczak)z makaronem(makaron nitki) na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, Kefir  truskawkowy (mleko) – wyrób własny [1,7,9]

 

potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym(mąka pszenna, śmietana 18%) ,mix kasz (kasza kuskus, kasza jaglana) marchewka z groszkiem na ciepło ,kompot wieloowocowy, [1,7,9]
Czwartek

25.04.2024

Chleb rarytas  z masłem , z humusem z ciecierzycy –wyrób własny, ogórkiem kiszonym szczypiorkiem , kakao(mleko)  [1,7,12]  

Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(śmietana 18%), Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier)- wyrób własny [1,7,9]

 

Jajko sadzone (1 szt.), ziemniaki z koperkiem buraczki na ciepło, ,napój rumiankowo-cytrynowy, melon, [3,7]
Piątek

26.04.2024

 Chleb pszenno-żytni z masłem , pasta z tuńczyka z dodatkiem jajka, koperku i majonezu- wyrób własny , Kawa inka z mlekiem[1,3,4,7] Jarzynowa  z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%)mix  owoców-poł jabłka, pół banana,  [7,9,11] Łazanki (makaron z mąki durum) z mięsem wieprzowym (szynka chuda) i kapustą kiszoną, cytroneta(miód naturalny ,cytryna) [1,7]

UWAGA : Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z  Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011r  w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności: )    oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem   dotyczącym substancji mogących  powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw  mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, , seler  występuje w każdej zupie Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku.

 

Jadłospis dekadowy od dnia 15.04.2024 do dnia 19.04.2024

 

 

Data  ŚNIADANIE ZUPA + DESER  DRUGIE DANIE
Poniedziałek

15.04.2024

 Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem, kakao(mleko)[1,7] Zupa krem z kukurydzy na wywarze z warzyw z dodatkiem nasion słonecznika ( śmietana 18%),  Kasza manna(mleko) na gęsto z dodatkiem kokosu i wanilii z musem brzoskwiniowym –wyrób własny [1,7,9]

 

Pieczona pałka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław, -kapusta biała,  marchew, chrzan, koperek,  kompot  wieloowocowy. jabłko[7]
Wtorek

16.04.2024

Chleb  wiejska nuta z masłem, humus z białej fasoli z dodatkiem majeranku, natki, ogórek zielony, szpinak baby ,Bawarka(mleko)[1,7]

 

Barszcz biały na naturalnym zakwasie z ziemniakami i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki,

Budyń waniliowy(mleko, cukier waniliowy, mąka ziemniaczana) – wyrób własny. Woda mineralna niegazowana  [1,3,7]

 

Kluski śląskie (jajka, mąka pszenna) – wyrób własny sos pieczarkowy(mąka pszenna, śmietana18%), surówka z marchewki z dodatkiem chrzanu i jogurtu naturalnego(mleko), napój cytrynowo -miodowy , kiwi[1,4,7,9,3,10]
Środa

17.04.2024

Płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, pasztetem mięsnym  –wyrób własny, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, [1,7] Kalafiorowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%) jogurt(mleko) malinowy – wyrób własny, burak, kalarepa do gryzienia. [1,7,9]

 

Gulasz z  fileta z indyka  w sosie własnym,  mix kasz (kasza kuskus, bulgur,) warzywa na parze(brokuł, kalafior, marchew) z masłem , napój ziołowy, jabłko.  [1,7]
Czwartek

 18.04.2024

Chleb wiejska nutaz masłem, twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką,– wyrób własny, sałata rukola, herbata z cytryną.[1,7] Pomidorowa z makaronem   na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18% ) Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier)- wyrób własny [1,7,9]

 

Nugetsy z fileta  z kurczaka(jaja, płatki kukurydziane),pieczone ziemniaki w ziołach, dip jogurtowo-czosnkowy, surówka z marchwi, ananasa z dodatkiem nasion słonecznika, kompot wieloowocowy, melon, [1,3,7,12]
Piątek

19.04.2024

Chleb pszenno-żytni z masłem , pieczonym filetem z indyka w ziołach–wyrób własny, ogórek zielony, papryka czerwona, szczypiorek, kawa inka z mlekiem. [1,7] Krupnik  z kaszy jęczmiennej z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, Pół rogala maślanego z masłem,  kakao(mleko)[1,7,9] Spaghetti ( mięso wieprzowe od szynki, makaron spaghetti z mąki durum)w sosie boloness, kompot jabłkowy, pół banan na,[1,7]

UWAGA: Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011R w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności:) oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem dotyczącym substancji mogących powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, seler występuje w każdej zupie. Lista alergenów wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

 

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 08.04.2024 DO DNIA 12.04.2024

 

Data  Śniadanie ZUPA + PODWIECZOREK DRUGIE DANIE
Poniedziałek

08.04.2024

Chleb słonecznikowy z masłem z szynką, ogórkiem kiszonym, ,szczypiorkiem ,bawarka (mleko) [ 1,7]

 

Ogórkowa z ryżem  na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%) Kefir  truskawkowy (mleko) – wyrób własny [1,7,9]  Bitki  z polędwicy  wieprzowej w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem,, sałata lodowa z dresingiem ziołowym, napój cytrynowo- miodowy, jabłko[1,3,7]
Wtorek

09.04.2024

Chleb wiejska nuta z masłem, twarożkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem, koperkiem –wyrób własny, herbata z cytryną. [1,7]  Rosół (kurczak)z makaronem(makaron nitki) na wywarze z warzyw z dodatkiem natki ,ciasteczka owsiano-bananowe z miodem wyrób własny kakao(mleko) [1,7,9]

 

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym (mąka pszenna, śmietana 18%) ryż z dodatkiem kurkumy, surówka z buraczków, kukurydzy, zieleniny z dodatkiem oliwy z oliwek, napój rumiankowy, kiwi [1,7,9]
Środa

10.04.2024

 chleb wieloziarnisty z masłem  karkówką pieczoną –wyrób własny, pomidorem, szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem, [1,7,] Barszcz czerwony z ziemniakami i fasolą białą  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku (śmietana18%) Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier)- wyrób własny, chrupki kukurydziane [1,7,9]

 

Pierogi z serem i ziemniakami (mąka pszenna, jaja ser biały)-wyrób własny 3 szt. surówka z kiszonej kapusty, marchwi, zieleniny z dodatkiem oliwy z oliwek ,kompot wieloowocowy. pół pomarańczy [1,3,7]
Czwartek

11.04.2024

Chleb owsiany  z masłem pasta majonezowa        ( jajka, krakowska sucha , ser żółty ,majonez ), papryka czerwona, szczypior, kakao(mleko)[1,3,7] Zupa krem z brokuła z grzankami na wywarze z warzyw  z dodatkiem natki, risso na mleku z żurawiną, rodzynkami z musem malinowym. [1,7,9] Ryba po grecku(marchew, pietruszka, seler, por, warzywa mrożone)  mix kasz kasza jaglana , kasza kuskus, napój ziołowy ,melon [1,3,4,7,9]
Piątek

12.04.2024

Chleb  żytni bez drożdży z masłem, paprykarzem rybnym (makrela wędzona, jajkiem, szczypiorkiem, ogórkiem zielonym, kawa inka z mlekiem [1,4,7] Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(śmietana 18%),Bułka weka z masłem, miodem, mleko. Mix warzyw do gryzienia marchew, kalarepa.[1,3,7,9] Zapiekanka makaronowa z mięsem z indyka dodatkiem szpinaku i sera -(makaron pełnoziarnisty, ser mozzarella, śmietana 30%),woda mineralna z dodatkiem cytryny i mięty. banan [1,7]

UWAGA : Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z  Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011r  w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności: )    oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem   dotyczącym substancji mogących  powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw  mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, , seler  występuje w każdej zup Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi

do każdego posiłku.

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 01.04.2024 DO DNIA 05.04.2024

Data  ŚNIADANIE ZUPA + DESER  DRUGIE DANIE
Poniedziałek  

 

Wtorek

02.04.2024

Chleb wiejska nuta  z masłem, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, szczypiorek, bawarka(mleko) [1,7] Pomidorowa z makaronem   na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18% ) Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier)- wyrób własny [1,7,9]

 

 Pieczone ziemniaki , sos tzatzyki  (jogurt naturalny, koperek, ogórek zielony) kompot wieloowocowy, pół pomarańczy [1,7]
Środa

03.04.2024

chleb pszenno-żytni  z masłem, z humusem z fasoli białej z dodatkiem buraka –wyrób własny, papryka czerwona, ogórek kiszony, szczypiorek ,kawa inka z mlekiem.  [1,7] Jarzynowa  z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%), serek waniliowy -z ananasem i żurawiną-wyrób własny. [7,9,11] Pulpet z mięsa wieprzowego w sosie koperkowym, mix kasz kasza gryczana, jęczmienna, marchewka mini na ciepło z masłem, kompot wieloowocowy  ,kiwi [1,3,7]
Czwartek

 04.04.2024

Chleb owsiany z masłem, pastą jajeczną (jaja kurze, majonez) –wyrób własny, rzodkiewką,  szczypiorkiem ,kakao (mleko) [ 1,3,7]

 

Szpinakowa z ryżem i jajkiem  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku ,Chałka z masłem, miodem, mleko  [1,3,7,9] mix warzyw do gryzienia papryka czerwona, kalarepa.

 

 Filet rybny(morszczuk),(jaja, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, zieleniny z dodatkiem oleju, napój miętowy. melon[1,3,4,7]
Piątek

05.04.2024

Chleb wieloziarnisty  z masłem, szynką  sałata, natka pietruszki, pomidorem, bawarka(mleko)[1,7] Pieczarkowa z ziemniakami na wywarze z warzyw  z dodatkiem natki(śmietana18%) Jogurt jagodowy  (mleko) – wyrób własny, burak do gryzienia.[1,7,9] Gołąbki bez zawijania (mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż, jaja) 2 szt. sos pomidorowy(mąka pszenna,  śmietana 18%) napój ziołowy ,jabłko[1,3,7]

UWAGA: Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011R w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności:) oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem dotyczącym substancji mogących powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, seler występuje w każdej zupie. Lista alergenów wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

 

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 25.03.2024 DO DNIA 29.04.2024

 

Data   ŚNIADANIE  ZUPA + DESER   DRUGIE DANIE 
Poniedziałek 

25.03.2024 

chleb słonecznikowy   z masłem, kiełbasą krakowską suchą szczypiorkiem, białą rzodkwią, bawarka(mleko)[1,7]  Kalafiorowa z kaszą manną na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku. Budyń waniliowy (mleko, mąka ziemniaczana)z musem malinowym – wyrób własny. Woda mineralna niegazowana,  [1,7,9] 

  

Kotlet mielony(jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem ,marchewka z groszkiem  na ciepło, kompot wieloowocowy pół kiwi[1,3,7] 
Wtorek 

26.03.2024 

Manna na mleku, Chleb wiejska nuta  z masłem, pasztetem mięsnym bez pieczenia–wyrób własny, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, [1,7]  Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku, bułka weka z masłem i miodem, mleko.[1,7,9] 

 

Gulasz z mięsa od szynki  w sosie własnym, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy z mrożonych owoców ,pół pomarańczy [1,7] 
Środa 

27.03.2024 

Chleb  wieloziarnisty z masłemz twarożkiem rzodkiewką, szczypiorkiem, herbata owocowa [1,7]  Fasolowa „ biały Jaś” z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku, Pizza margaritta(jaja, mąka)-wyrób własny  Pierogi leniwe (jajka, ser twarogowy, mąka pszenna)- wyrób własny z masłem bułką tartą i cukrem, marchewka tarta z jabłkiem, ananasem i  z dodatkiem nasion słonecznika ,kompot jabłkowy ( [1,7,3] 
Czwartek 28.03.2024 

  

 

Chleb pszenno-żytni z masłem , pasta z tuńczyka z dodatkiem jajka, koperku i majonezu- wyrób własny , Kawa inka z mlekiem[1,3,4,7]  Żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku , ciasto marchewkowe(mąka, jaja, proszek do pieczenia) –wypiek własny[1,3,7,9,] 

 

Kotlet z piersi indyka devolaj(ser żółty, zielona pietruszka) ziemniaki z koperkiem, warzywa na parze z masłem (kalafior, brokuł, marchew), napój miętowo-cytrynowy, melon [1,7] 
Piątek  

29.03.2024 

Chleb orkiszowy z masłem, pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem. Kawa inka z mlekiem. [1,3,7]  Zupa krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze z warzyw  z dodatkiem natki, banan,[1,7,9]  Leczo warzywne (marchew, seler, cukinia, pietruszka, pieczarki  papryka kolorowa ) w sosie własnym (mąka pszenna),ryż, napój ziołowy.  [1,3,7] 

UWAGA: Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011R w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności:) oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem dotyczącym substancji mogących powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, seler występuje w każdej zupie. Lista alergenów wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku  

 

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 18.03.2024 DO DNIA 22.03.2024

 

Data  Śniadanie ZUPA + PODWIECZOREK DRUGIE DANIE
Poniedziałek

11.03.2024

Chleb pszenno-żytni z masłem z pastą jajeczną(jaja kurze, majonez) –wyrób własny, szczypiorkiem ,kakao (mleko) [ 1,3,7]

 

Jarzynowa  z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%), jabłko [7,9]

 

 Bitki  z polędwicy  wieprzowej w sosie własnym, kasza bulgur, sałata lodowa z dresingiem ziołowym, napój cytrynowo- miodowy, [1,3,7]
Wtorek

12.03.2024

chleb wiejska nuta z masłem, kiełbasą krakowską suchą, ogórkiem zielonym ,natką pietruszki, herbata z cytryną [1,7]  Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku, banan

[7,9]

 

Pieczone ziemniaki , sos tzatzyki  (jogurt naturalny, koperek, ogórek zielony) kompot wieloowocowy.[7]
Środa

13.03.2024

 chleb wieloziarnisty z masłem , z humusem z ciecierzycy-wyrób własny, pomidorem szczypiorkiem, herbata owocowa, [1,7,] Krem z białych warzyw z nasionami słonecznika, pół pomarańczy [7,9] Filet z kurczaka (jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, buraczki na ciepło, napój ziołowy[1,7,9,]
Czwartek

14.03.2024

Chleb owsiany  z masłem paprykarzem rybnym (makrela wędzona, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy) – wyrób własny,  szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem. [1,4,7] Barszcz czerwony z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku (śmietana18%) kiwi [7,9,] Kotlet jajeczno-ziemniaczany, sos pieczarkowy, surówka z marchwi, chrzanu z dodatkiem  nasion słonecznika i jogurtu naturalnego ,napój ziołowy. [1,3,7]
Piątek

15.03.2024

Chleb  żytni bez drożdży z masłemz serem żółtym,, sałatą, rzodkiewką ,natką pietruszki herbata owocowa [1,7,12] Krupnik  z kaszy jęczmiennej na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, melon. [7,9] Zapiekanka makaronowa z mięsem z indyka z dodatkiem szpinaku i sera -(makaron pełnoziarnisty, ser mozzarella, śmietana 30%),woda mineralna z dodatkiem cytryny i mięty. Jabłko 1 szt.[1,7]

UWAGA : Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z  Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011r  w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności: )    oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem   dotyczącym substancji mogących  powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw  mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, , seler  występuje w każdej zup Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi

do każdego posiłku.

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 11.03.2024 DO DNIA 15.03.2024

 

Data  Śniadanie ZUPA + PODWIECZOREK DRUGIE DANIE
Poniedziałek

11.03.2024

Chleb pszenno-żytni z masłem z pastą jajeczną(jaja kurze, majonez) –wyrób własny, szczypiorkiem ,kakao (mleko) [ 1,3,7]

 

Jarzynowa  z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%), jabłko [7,9]

 

 Bitki  z polędwicy  wieprzowej w sosie własnym, kasza bulgur, sałata lodowa z dresingiem ziołowym, napój cytrynowo- miodowy, [1,3,7]
Wtorek

12.03.2024

chleb wiejska nuta z masłem, kiełbasą krakowską suchą, ogórkiem zielonym ,natką pietruszki, herbata z cytryną [1,7]  Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku, banan

[7,9]

 

Pieczone ziemniaki , sos tzatzyki  (jogurt naturalny, koperek, ogórek zielony) kompot wieloowocowy.[7]
Środa

13.03.2024

 chleb wieloziarnisty z masłem , z humusem z ciecierzycy-wyrób własny, pomidorem szczypiorkiem, herbata owocowa, [1,7,] Krem z białych warzyw z nasionami słonecznika, pół pomarańczy [7,9] Filet z kurczaka (jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, buraczki na ciepło, napój ziołowy[1,7,9,]
Czwartek

14.03.2024

Chleb owsiany  z masłem paprykarzem rybnym (makrela wędzona, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy) – wyrób własny,  szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem. [1,4,7] Barszcz czerwony z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku (śmietana18%) kiwi [7,9,] Kotlet jajeczno-ziemniaczany, sos pieczarkowy, surówka z marchwi, chrzanu z dodatkiem  nasion słonecznika i jogurtu naturalnego ,napój ziołowy. [1,3,7]
Piątek

15.03.2024

Chleb  żytni bez drożdży z masłemz serem żółtym,, sałatą, rzodkiewką ,natką pietruszki herbata owocowa [1,7,12] Krupnik  z kaszy jęczmiennej na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, melon. [7,9] Zapiekanka makaronowa z mięsem z indyka z dodatkiem szpinaku i sera -(makaron pełnoziarnisty, ser mozzarella, śmietana 30%),woda mineralna z dodatkiem cytryny i mięty. Jabłko 1 szt.[1,7]

UWAGA : Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z  Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011r  w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności: )    oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem   dotyczącym substancji mogących  powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw  mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, , seler  występuje w każdej zup Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi

do każdego posiłku.

 

Jadłospis dekadowy od dnia 4.03.2024 do dnia 8.03.2024

Data  ŚNIADANIE ZUPA + DESER  DRUGIE DANIE
Poniedziałek

04.03.2024

 Chleb orientalny z masłem, serem żółtym, białą rzodkwią, szczypiorkiem, kakao(mleko)[1,7] Pomidorowa z ryżem na wywarze z warzyw ( śmietana 18%),  Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier)(wyrób własny),[1,7,9]

 

kotlet schabowy (jajka, bułka tarta)marchewka duszona z groszkiem konserwowym,(masło, mąka pszenna)ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy, jabłko[1,3,7,9]
Wtorek

05.03.2024

Wiejska nuta z masłem, kiełbasą krakowską suchą, papryka czerwona , koperkiem, kawa inka z mlekiem [1,7] Ziemniaczana na wywarze z warzyw z dodatkiem  koperku,

Pół bułki maślanej z masłem, kakao(mleko)pół pomarańczy, [1,7,9]

Makaron z serem białym  i polewą jogurtowo-truskawkową,(jogurt naturalny, truskawki mrożone) kompot wieloowocowy, mix warzyw do gryzienia kalarepa, marchew. [1,7]
Środa

06.03.2024

Płatki jaglane  na mleku, Chleb żytni bez drożdży  z masłem, twarożkiem, szczypiorkiem, rzodkiewką, – wyrób własny, herbata z cytryną.[1,7] Ogórkowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%) jogurt(mleko) malinowy – wyrób własny, burak, kalarepa do gryzienia. [1,7,9]

 

Kotlet rybno– warzywny w sosie pomidorowym, surówka mix kasz (kasza gryczana, jęczmienna), mini marchew na ciepło, kompot z mrożonych owoców. Kiwi. [1,3,4,7]
Czwartek

 07.03.2024

Chleb  wiejska nuta z masłem, humus z białej fasoli z dodatkiem majeranku, natki, ogórek zielony, Bawarka(mleko)[1,7]

 

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze z warzyw  z dodatkiem natki, Kefir  truskawkowy (mleko) – wyrób własny, melon,[1,7,9] Udko duszone, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna z dodatkiem zieleniny i oliwy z oliwek ,kompot z mrożonych owoców , kiwi
Piątek

08.03.2024

Chleb pszenno-żytni z masłem , pasta z tuńczyka z dodatkiem jajka, koperku i majonezu- wyrób własny , Kawa inka z mlekiem[1,3,4,7] Barszcz biały na naturalnym zakwasie z ziemniakami i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki,

Budyń waniliowy(mleko, cukier waniliowy, mąka ziemniaczana) – wyrób własny. Woda mineralna niegazowana

 [1,3,7,9]

 

Gulasz z mięsa od szynki  i fileta z kurczaka w sosie własnym, kasza kuskus, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy z mrożonych owoców, banan [1,7]

UWAGA: Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011R w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności:) oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem dotyczącym substancji mogących powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, seler występuje w każdej zupie. Lista alergenów wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 26.02.2024 DO DNIA 01.03.2024

 

Data  ŚNIADANIE ZUPA + DESER  DRUGIE DANIE
Poniedziałek

26.02.2024

chleb dyniowy  z masłem, pasta majonezowa ( jajka, krakowska sucha , ser żółty ), papryka czerwona, szczypior, herbata z cytryną. [1,3,7] Jarzynowa z kaszą manną na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku. Budyń czekoladowy(mleko, kakao, mąka ziemniaczana) – wyrób własny. Woda mineralna niegazowana, jabłko [7,9]

 

Pieczona pałka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego, marchwi, zieleniny z dodatkiem oleju,, kompot jabłkowy. [7]
Wtorek

27.02.2024

Manna na mleku, Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką pieczoną w ziołach–wyrób własny, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, [1,7] Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku,

Przekładaniec bananowo- truskawkowy.[9]

Leczo warzywne (marchew, seler, cukinia, pietruszka, pieczarki  papryka kolorowa ) w sosie własnym (mąka pszenna),ryż, napój ziołowy. Pół pomarańczy [1,3,7]
Środa

28.02.2024

Płatki orkiszowe na mleku. Chleb graham z masłem ,pastą z halibuta wędzonego z jajkiem, koperkiem- wyrób własny, herbata owocowa. [1,3,4,7] Krem z białych warzyw z nasionami słonecznika, Chałka z masłem i modem, mleko.[1,7,9],kalarepa do gryzienia. Kotlet mielony z łopatki wieprzowej (jaja, bułka tarta), ziemniaki puree(masło, śmietana18%), buraki na ciepło (masło), kompot wieloowocowy z owoców mrożonych ,melon.[1,3,7]
Czwartek 29.02.2024

 

chleb dyniowy  z masłem, twarożkiem ziołowym –wyrób własny, burak do gryzienia, herbata z cytryną, [1,7] Barszcz czerwony z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem koperku (śmietana18%).pieczone jabłko z dodatkiem żurawiny i rodzynek. [7,9,12]

 

Filet rybny(morszczuk),(jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, zieleniny z dodatkiem oleju, napój miętowy.[1,3,4,7]
Piątek

01.03.2024

Chleb orkiszowy z masłem,, kiełbaska z indyka na ciepło, ogórek zielony, szczypior Kawa inka z mlekiem. [1,7,12] Brokułowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki,(śmietana 18%). Pół rogala maślanego z masłem, herbata owocowa, biała rzodkiew do gryzienia[1,7,9]

 

Spaghetti ( mięso wieprzowe od szynki, makaron spaghetti z mąki durum)w sosie boloness, kompot jabłkowy, mix owoców-pół banana, pół kiwi[1,7]

UWAGA: Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011R w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności:) oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem dotyczącym substancji mogących powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, seler występuje w każdej zupie. Lista alergenów wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

Jadłospis 19-23.02.2024

Data  ŚNIADANIE ZUPA + DESER  DRUGIE DANIE
Poniedziałek

19.02.2024

Chleb słonecznikowy z  z masłem, pastą jajeczną(jaja kurze, majonez) –wyrób własny, szczypiorkiem ,kakao (mleko) [ 1,7,3,12,11] Ogórkowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%) jogurt(mleko) malinowy – wyrób własny [1,7,9] Pulpety z mięsa drobiowo-wieprzowego w sosie koperkowym ,mix kasz (kasza jęczmienna, jaglana, gryczana) surówka z kapusty białej,  papryki czerwonej, kukurydzy ,marchwi z koperkiem i dodatkiem oliwy z  oliwek, napój miętowo-cytrynowy[1,7,9,3]
Wtorek

20.02.2024

Płatki owsiane na mleku,  chleb wiejska nuta z masłem, karczkiem duszonym-wyrób własny, papryka czerwona, sałata lodowa, szczypiorek, herbata owocowa.[1,7] Krupnik  z kaszy jęczmiennej (masło) na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, tost  z pieczywa wieloziarnistego z serem żółtym, szynką, ketchupem, herbata z cytryną,[1,7,9] Pieczone ziemniaki sos tzatzyki  (jogurt naturalny, koperek, ogórek zielony), kompot wieloowocowy, jabłko, pół pomarańczy.[7]
Środa

21.02.2024

Chleb wieloziarnisty z masłem, z humusem z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów- wyrób własny, herbata kakao(mleko) burak , kalarepa do gryzienia[1,7] Pomidorowa z lanymi kluseczkami(mąka pszenna, jaja)   na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%) Kefir  truskawkowy (mleko) – wyrób własny,[1,7,9,10]

 

Filet rybny(morszczuk),(jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, zieleniny z dodatkiem oleju, napój miętowy.[1,3,4,7]
Czwartek 22.02.2024

 

chleb Wiejska nuta z masłem,  niebieskim twarożkiem  wyrób własny, koperkiem, herbata z cytryną. Kalarepa, marchew do gryzienia [1,7] Rosół (kurczak)z makaronem (makaron nitki) na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, galaretka niebieska, jabłko[1,7,9] Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym(mąka pszenna, śmietana 18%) ,ryż,  surówka z buraczków, kukurydzy, zieleniny z dodatkiem oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy[1,7]
Piątek

23.02.2024

Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, ogórkiem kiszonym ,szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem. [1,7] Żurek na naturalnym zakwasie z ziemniakami  i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%).mix owoców pół banana, kiwi. [1,3,7,9] Łazanki (makaron z mąki durum) z mięsem wieprzowym (szynka chuda) i kapustą kiszoną, cytroneta(miód naturalny, cytryna)[1,7]

UWAGA: Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011R w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności:) oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem dotyczącym substancji mogących powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, seler występuje w każdej zupie. Lista alergenów wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 12.02.2024 DO DNIA 23.02.2024

Data  Śniadanie Zupa + Podwieczorek DRUGIE  DANIE
Poniedziałek

12.02.2024

Chleb słonecznikowy z masłem, szynką  sałata natka pietruszki, pomidorem, bawarka(mleko)[1,7] Jarzynowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%,serek waniliowy –wyrób własny z brzoskwinią w syropie.[1,7,9] Gulasz z  fileta z indyka w sosie własnym(mąka pszenna), kasza jęczmienna ,ogórek kiszony, kompot z mrożonych owoców. [1]
Wtorek

13.02.2024

Płatki owsiane na mleku Chleb  kukurydziany z masłem,. pastą majonezową (ser żółty, kiełbasa żywiecka, jajka, majonez) – wyrób własny, szczypiorkiem, herbata z cytryną.[ 1,7,3,10,11] Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(śmietana 18%)mix owoców pół banana, mandarynka.- Kisiel malinowy (maliny  mrożone, mąka ziemniaczana cukier) (wyrób własny) [1,3,7,9]  Makaron z mąki durum  z serem  białym i polewą  truskawkową, kompot jabłkowy ,mix warzyw burak, marchew do gryzienia. [1,7]
Środa

14.02.2024

Pół bułki wieloziarnistej z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao(mleko)[1,3,7] Zupa krem z groszku (groszek konserwowy) z grzankami-wyrób własny na wywarze z warzyw z dodatkiem nasion słonecznika natki(masło, śmietana 18%) mix owoców pół banana, pół pomarańczy.[1,7,9] Kotlet z piersi z kurczaka w panierce klasycznej(jaja, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z dodatkiem kukurydzy, szczypiorku z dipem jogurtowym(mleko),cytroneta (miód naturalny, cytryna)[1,3,7]
Czwartek

15.02.2024

Chleb pszenno-żytni  z masłem  twarożkiem ,rzodkiewką, szczypiorkiem, -wyrób własny, kawa inka.  (burak do gryzienia( [1,7] Kapuśniak z kiszonej  kapusty  ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, jogurt(mleko)truskawkowy(truskawki mrożone) (mleko) – wyrób własny, kalarepa, burak do gryzienia [7,9]

 

Burger rybny z Miruny mrożonej z groszkiem, marchewką, ziemniaki z koperkiem, napój miętowy kiwi [1,3,4,7,]
Piątek

16.02.2024

Chleb żytni bez drożdży, z masłem, schabem pieczonym-wyrób własny, papryką czerwoną, natką pietruszki, kawa inka z mlekiem.[1,7] Pieczarkowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%), jabłko, melon,.[7,9] Gołąbki zawijane w kapuście włoskiej (mięso wieprzowe, kapusta biała, ryż), jaja sos pomidorowy(mąka pszenna,  śmietana 18%)-1szt, napój ziołowy.[1,3,7]

UWAGA : Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z  Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011r  w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności: )    oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem   dotyczącym substancji mogących  powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw  mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, , seler  występuje w każdej zupie  Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

 

JADŁOSPIS DEKADOWY OD DNIA 29.01.2024 DO DNIA 09.02.2024

Data  ŚNIADANIE ZUPA + DESER  DRUGIE DANIE
Poniedziałek

29.01.2024

Chleb słonecznikowyz masłem  pastą majonezową (ser żółty, kiełbasa żywiecka, jajka, majonez) – wyrób własny, szczypiorkiem, bawarka(mleko)[1,7,3,10,11] Krupnik  z kaszy jęczmiennej (masło) na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(250ml), Kisiel wiśniowy (mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier)(wyrób własny), Jabłko[1,7,9] kotlet mielony(jaja, bułka tarta) ziemniaki z koperkiem,  surówka z kiszonej kapusty, marchwi, zieleniny z dodatkiem oleju, kompot wieloowocowy.[1,3,7]
Wtorek

30.01.2024

Płatki owsiane na mleku,  chleb wiejska nuta z masłem, karczkiem duszonym-wyrób własny, papryka czerwona, sałata lodowa, szczypiorek, herbata owocowa. Barszcz biały na naturalnym zakwasie z ziemniakami  i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%). Bułka weka z masłem, miodem, mleko. [1,3,7,9] Kopytka (jajka, mąka pszenna) – wyrób własny sos pieczarkowy(mąka pszenna, śmietana18%), surówka z marchewki z dodatkiem chrzanu i jogurtu naturalneg(mleko), napój cytrynowo-miodowy [1,4,7,9,3,10]
Środa

31.01.2024

Chleb graham z masłem, twarożkiem  ziołowym( szczypiorek, koperek zielony, natka pietruszki)-wyrób własny, herbata z cytryną. Kalarepa, marchew do gryzienia [1,7] Rosół (kurczak)z makaronem(makaron nitki) na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, jogurt(mleko) brzoskwiniowy – wyrób własny,chrupki kukurydziane [1,7,9] potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym(mąka pszenna, śmietana 18%) ,miks kasz (kasza kuskus,kasza jaglana),surówka z buraczków, kukurydzy, zieleniny z dodatkiem oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy[1,7]
Czwartek

01.02.2024

Manna na mleku, chleb dyniowy z masłem, z humusem z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów- wyrób własny, herbata zimowa. [1,7] Kapuśniak z kiszonej  kapusty  ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, tost  z pieczywa wieloziarnistego z serem żółtym, szynką, ketchupem, bawarka(mleko).[1,7,9] Pulpety rybne(bułka tarta, jaja) z morszczuka w sosie koperkowym,ziemniaki z koperkiem, surówka z pory,marchwi,  jabłka, ananasa z dipem jogurtowym , natki z dodatkiem oleju,,napój ziołowy. [1,3,4,7]
Piątek

02.02.2024

Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką swojską, pomidorem, szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem. [1,7] Grochowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki, mix owoców, pół banana, melon, ćwiartka kiwi[7,9] spaghetti(mięso od szynki, wieprzowej, makaron z mąki durum) z sosem boloness(ser mocarella) [1,7]
Poniedziałek

05.02.2024

Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasą krakowską, pomidorem, szczypiorkiem, bawarka(mleko)[1,7] Pomidorowa z ryżem  na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%)– kefir (mleko)truskawkowy-wyrób własny [1,7,9] Polędwiczki wieprzowe  w sosie własnym (mąka pszenna),ziemniaki z koperkiem, warzywa na parze z masłem (kalafior, brokuł, marchew), kompot z mrożonych owoców. Jabłko.[1,7]
Wtorek

06.02.2024

 Płatki orkiszowe na mleku,Chleb wieloziarnisty z masłem z pasztetem mięsnym–wyrób własny, ogórkiem kiszonym szczypiorkiem, herbata owocowa  [1,7,12,11] Fasolowa „ biały Jaś”z ziemniakami  na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%)pół rogala z masłem, kakao(mleko) burak, kalarepa do gryzienia. [1,7,9] Pierogi leniwe (jajka, ser twarogowy, mąka pszenna)- wyrób własny z masłem bułką tarta  i cukrem (7 szt), marchewka tarta z jabłkiem i ananasem z dodatkiem nasion słonecznika,napój ziołowy . [1,3,7,12]
Środa

07.02.2024

 Chleb wieloziarnisty z masłem  z pastą jajeczną(jaja kurze, majonez)–wyrób własny, szczypiorkiem (kakao (mleko) [1,7,3] Ogórkowa z ryżem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%, kasza manna na mleku z musem malinowym(maliny mrożone) ,burak, biała rzodkiew do gryzienia.[1,7,9] kotlet   mielony (jaja, bułka tarta)(mięso od szynki ) ziemniaki z koperkiem,  surówka z białej kapusty, marchwi, natki, koperku z dipem jogurtowo-majonezowym, kompot wieloowocowy.   [1,3,7,12]
Czwartek

08.02.2024

Chleb wiejska nuta  z masłem, twarożkiem  ziołowym( szczypiorek, koperek zielony, natka pietruszki)-wyrób własny, herbata z cytryną. Kalarepa, marchew do gryzienia [1,7] Zupa krem z białych warzyw  na wywarze z warzyw z dodatkiem nasion słonecznika natki,(masło, śmietana 18%) Budyń waniliowy (mleko,mąka ziemniaczana,cukier waniliowy, cukier)  – wyrób własny, kalarepa do gryzienia. [7,9] Paluszki rybne  panierowane w płatkach kukurydzianych (jaja), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, koperku, z dodatkiem oliwy z oliwek, napój miętowy. [1,3,4,7]
Piątek

09.02.2024

Chleb orkiszowy z masłem (10g )  paprykarzem rybnym (makrela wędzona, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy  – wyrób własny,  szczypiorkiem , bawarka(mleko)[1,7,4]  Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki( masło,śmietana18%),mix owoców melon, kiwi, banan.[1,3,7] Zapiekanka makaronowa z mięsem z indyka z dodatkiem szpinaku i sera -(makaron pełnoziarnisty, ser mozzarella, śmietana 30%),woda mineralna z dodatkiem cytryny i mięty. Jabłko 1 szt.[1,7]

UWAGA : Na terenie naszej kuchni w danym dniu w trakcie przygotowania posiłków wykorzystano produkty zawierające substancję mogące powodować alergię lub reakcję nietolerancji ( zgodnie z  Rozp. PEiR 1169/2011 Z 25.10.2011r  w/s przekazywania konsumentom informacji na temat żywności: )    oznakowanie alergenów w jadłospisie zgodne. z załącznikiem   dotyczącym substancji mogących  powodować alergię lub reakcję nietolerancji (przyprawy używane do potraw  mogą zawierać dwutlenku siarki, sezamu, orzechy arachidowe, orzechy inne soja, , seler  występujuje w każdej zupie.  Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku Lista  alergenów  wytłuszczona i oznaczona cyframi do każdego posiłku

 

JADŁOSPIS  OD DNIA 22.01.2024  DO DNIA 26.01.2024

Data  Śniadanie Zupa + Podwieczorek DRUGIE  DANIE
Poniedziałek

22.01.2024

Chleb słonecznikowy z masłem, serem żółtym, natka pietruszki, papryka czerwoną,  herbata z cytryną.[ 1,7] Ogórkowa z ryżem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana 18%, kasza manna na mleku z musem malinowym(maliny mrożone) ,burak, biała rzodkiew do gryzienia.[1,7,9] Jajko sadzone (1 szt), ziemniaki z koperkiem szpinak (śmietana 18%),napój rumiankowo-cytrynowy, mandarynka [3,7]
Wtorek

23.01.2024

 

Płatki ryżowe na mleku Chleb  kukurydziany z masłem,humusem z soczewicy czerwonej –wyrób własny, pomidorem, szczypiorkiem, herbata owocowa.  [1,7]

Fasolowa z fasolki szparagowej zielonej z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki( masło,śmietana 18%), Kisiel malinowy (maliny  mrożone, mąka ziemniaczana, cukier) (wyrób własny)[1,7,9]  Kotlet schabowy panierowany klasycznie(jajka, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem,buraczki  na ciepło (masło, śmietana18%), kompot wieloowocowy [1,3,7]
Środa

24.01.2024

 

Płatki orkiszowe na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z kurczaka  – wyrób własny,ogórkiem kiszonym,   szczypiorkiem, herbata  z cytryną[1,7]

Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(śmietana 18%)mix owoców pół banana, mandarynka.-[1,3,7,9] Pampuchy drożdżowe -2 szt. (mąka pszenna, mleko, drożdże, masło)-wyrób własny polewa truskawkowa, napój rumiankowy, marchew,kalarepa do gryzienia) [1,3,7]
Czwartek

25.01.2024

Chleb pszenno-żytni  z masłem  twarożkiem paprykowym  -wyrób własny ,szczypiorkiem kawa, (burak do gryzienia( [1,7] Kalafiorowa z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%) Jogurt truskawkowy(truskawki mrożone) (mleko) – wyrób własny,

 [7,9]

Łazanki (makaron z mąki durum) z mięsem wieprzowym (szynka chuda) i kapustą kiszoną, cytroneta(miód naturalny, cytryna)[1,7]
Piątek

26.01.2024

Chleb żytni bez drożdży, z masłem, pomidorem, jajecznica ze szczypiorkiem, kakao(mleko)[1,3,7] Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze z warzyw z dodatkiem natki(masło, śmietana18%), jabłko 1 szt.[7,9] ryba po grecku(marchew, pietruszka, seler, por, warzywa mrożone)  (70g/100), mix kasz(kasza gryczana, jęczmienna),napój ziołowy [1,3,4,7,9]